Nagrody Gourmand World Cookbook Awards za rok 2013 zostały rozdane!
Na międzynarodowych pekińskich targach wydawnictw kulinarnych została doceniona książka naszej rodaczki Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek "Japońskie słodycze".
Konkurs Beijin World Cookbook Fair to gala kulinarnych Oskarów. W tym roku impreza odbyła się w Daxing, dynamicznie rozwijającej się dzielnicy Pekinu.
Do konkursu zgłoszono kilkanaście tysięcy książek z 187 krajów świata, zaś w ścisłym finale znalazły się publikacje z Danii, Japonii, Peru, Singapuru, Francji oraz USA. Nie miały jednak szans przy "Japońskich słodyczach" Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek.
Po raz pierwszy w prawie dwudziestoletniej historii imprezy główna nagroda przypadła Polsce.
Warto zapamiętać, że autorka będzie obecna od soboty na Warszawskich Tarach Książki.
Warto zapamiętać, że autorka będzie obecna od soboty na Warszawskich Tarach Książki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz